keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Jatka lausetta

Lempi askellajini… sellanen hyvä ratalaukka ja erityisesti sellaisilla estehevosilla, jotka tuntuvat siltä, että olisivat syntyneet laukkaamaan. Siinä tulee mahtava fiilis. Kakkos sijalla kunnon lisätty ravi minkä olen saanut kokea vain parin lävistäjän ajan Tintillä. Oli kyllä mageeta!


Lähestyessäni estettä… lasken päässäni yks, kaks, kol, yks, kaks, kol... koska se auttaa näkemään ponnistuspaikan ja silloin olen paremmin varautunut vaikka joutuisi vähän kauas tai juureen.
Tallilla pelkään… että unohdan jotain, koska ikinä ei ole vaan sitä yhtä hevosta vaan kaikki pitää ottaa huomioon ja usein tallilla on vähän kiire.
Hevosmaailmassa en ymmärrä… sitä miten kokeneet hevosihmiset tuntuvat muistavan kaiken hevosten suvuista yms. On kyllä miellenkiintoista kuunnelle, kun niistä puhutaan ja toivon, että voisin joskus ymmärtää yhtä paljon.
Unelmieni hevonen…  on sellainen jota ratsastaessa tulee kylmät väreet ja hymy nousee korviin. Jokaisessa hevosessa on joku ominaisuus, mikä tekee siitä unelmien hevosen arvoisen<3 
En pidä hevosista, jotka… on vaikea saada innostumaan asioista tai joihin on vaikea saada kontaktia. Tähän oli kuitenkin vaikea keksiä mitään, koska kaikissa hevosissa on varmasti paljon hyviä puolia ja olen kiitollinen jokaisesta hetkestä minkä tahansa hevosen kanssa. Samalla tavalla onnellinen, kuin aloittaessani ratsastuksen tunneilla kerran viikossa kuusi tai seitsemän vuotta sitten. Vaikka huonojakin hetkiä on ollut niin olen saanut hevosilta niin paljon, että tuntuu väärältä sanoa jotain huonoa jostain hevosesta. (Tietysti joskus hermot voivat mennä, mutta toivottavasti tajusitte idean)

Hevosenhoitaja… on kaiken lähtökohta. Se huolehtii, että hevosen perus päivittäiset toimenpiteet ovat kunnossa.  Hoitajana oleminen on myös mielestäni loistava ponnahdus alusta. Ainakin omalla kohdalla olen niiden hommien lomassa oppinut todella paljon niin hoitamisesta kuin ratsastuksesta. Täsätä pystyisin kijoittamaan varmaan koko postauksen :D
Jos taivaalta tulee vettä kaatamalla, ja minulla on tunti kentällä… mietin, että apua jos hevonen nyt liukastuu ja muljauttaa jalkansa mutaisella kentällä tms. 
Vahvuuksiini ratsastajana kuuluvat muun muassa… avoin mieli. Vähän aikaa sitten tämä ei olisi ollut totta, mutta nykyään arvostan todella erilaisilla hevosilla ratsastamista ja olen valmis ottamaan kaikki ohjeet vastaan. Haluan oppia mahdollisimman paljon.
Jos olen yksin tallilla, kun sähköt menevät, niin… alan heti ajattelemaan (ehkä myös hieman ahdistuisin) mihin käytännön asioihin se vaikuttaa.
Ratsastusleirit… olivat ihan hauskoja, mutta en ikinä oikein ymmärtänyt leirielämää. Olisin halunnut vaan tehdä tallihommia ja treenata. Meetingiä odotan kuitenkin enemmän kuin innolla:)
Ex ravuri Lasse, joka oli leirihoitsuna vuonna 2013. En ymmärrä miten viiden päivän tuttavuus pystyi jättämään näin pysyvät ja hauskat muistot<3

Leikkituntien idea… on tehdä porukalla kaikkea hauskaa ilman satulaa ja pieni ponien/hevosten innostaminen kuuluu asiaan eikä silloin murehdita istuntavirheitä. Pää asia että pysyy kyydissä! (eikä sekään välttämättä pakollista)
Maastoilu on parhaimmillaan… pitkiä laukkasuoria niin että hevosella ja ratsastajalla on hauskaa.
Aina, kun putoan… ajattelen että "pidä ohjat kädessä". Aina silloin olen tullut jaloilleen eikä hevonenkaan ole päässyt karkuun. Tästä ohjista kiinnipitämisestä on kuitenkin eriäviä mielipiteitä.

4 kommenttia:

  1. Hauskoja ja muutenkin hyviä vastauksia, sain kattavat ajatukset tästä postauksesta :) Mulla on vähän samantyyppisiä ajatuksia useammastakin kohdasta, ajatukset siis kohtaa jossain määrin ;)

    Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että muillakin on samantyylisiä ajatuksia:)

      Poista
  2. Kiva postaus :) Kirjotit tosi hyviä lauseen jatkoja! Vaikka näitä postauksia nyt näkee monta, niin näitä on edelleen hauska lukea❤︎

    kamillaino.blogspot.fi

    VastaaPoista